HUUTOKAUPPA 12.9. 2020

Tällä sivulla esitellään lauantaina 12.9. 2020  Valon hevonen - tapahtuman yhteydessä pidettävän huutokaupan myytävät tuotteet.

Huutokaupan tuotto Savonlinnan HaTTu ry:lle.

Jenni Puurunen 15v. Talvisalon koulua käyvä ysiluokkalainen:

Yksi tärkeimmistä ja elämässäni säilyneistä harrastuksista on maalaaminen. Koronakevät ja etäkoulu toivat mukanaan uusia haasteita, epävarmuutta ja ahdistustakin – mutta myös lisää aikaa olla kotona ja maalata. Niinpä erityisesti tämän kevään ja kesän aikana olen istunut pöytäni äärellä pensseli kädessä lukuisia tunteja ja tauluja on syntynyt eri tunnetiloissa. Maalaaminen on todella rauhoittavaa ja myös hieno tapa purkaa ja käsitellä omia ajatuksia ja tunteita.

Ajatus teokseeni syttyi VALON HEVONEN hyväntekeväisyystapahtuman nimestä. Monille lapsille tai nuorille harrastus voi olla kaukainen, ”kelluva” unelma. Kaunis toive, mutta toteuttamattomissa. Jotta unelmasta vois tulla totta – onneksi on olemassa hyväntekijöitä ja järjestöjä kuten Savonlinnan HaTTu ry. Osaltani haluan olla myös tekemässä hyvää – ja ilolla lahjoitan maalaamani taulun huutokaupattavaksi ja toivonkin, että tauluni voisi osaltaan mahdollistaa jonkin lapsen tai nuoren unelman toteutumista.

Lahjoitan taulut HaTTu ry:lle yhdistyksen tekemän upean työn johdosta lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemisessa.

Taulut on maalannut ”Puuhavaari” Arto Lötjönen:

  • Savonlinnan kaupungin tilaaman norppaveistoksen veistäjä.
  • ”Pekkosen Pasin” Elokuvajuhlille Pyhän Olavin patsaasta pienoismallin tehnyt, joka sitten taidevalimossa valettiin prossista ja sillä palkittiin näyttelijöitä mm. Eeva Litmanen, Kai Lehtinen, Elena Leeve, Martti Suosalo, Timo Koivusalo sekä Badding elokuva.
  • Metsämuseo Lusto kuppikiven Replika pysyvään näyttelyyn.
  • Oli SAMIedun Artemiassa opettajana; kivityön opetus, korukivien hionta, esinevalmistus, kuvanveisto.
  • Entinen kaupungin valtuutettu.
  • Savonlinnan Teatterin hallituksessa vuodesta 2007 alkaen.
  • Eläkepäivillä nautiskeleva Puuhavaari

KOHTEESSA. on suomalainen design-brändi Savonlinnasta.

Tuotteemme syntyvät käsin piirtäen, joista monesti voi löytää kasviaiheisia kuvituksia ja luonnonläheisen sävymaailman. Valikoimistamme löydät mm. julisteet kodin sisustamiseen, postikortit sekä lahjapaperit paketointiin, vihkot muistiinpanoillesi sekä seinäkalenterit pysyäksesi ajan hermolla.

Kotimaisuus, ekologisuus sekä lähituotanto ovat perusta, joiden vahvaan pohjaan kaikki toimintamme pohjautuu. Tuotteemme valmistetaan Savonlinnassa yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa ja koko tuotantoketju suunnittelusta lopulliseen fyysiseen tuotteeseen tapahtuu vain muutaman kilometrin
säteellä. Tämä on lähituotantoa parhaimmillaan!

Yhdessä tekeminen ja toisista huolen pitäminen on korostunut tänä erikoisena vuonna entisestään. Lapset ja nuoret ovat aina olleet minulle tärkeitä, heidän kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä onnellisuus ovat sydäntäni lähellä. Siksipä tahdoinkin lähteä mukaan tekemään hyvää lahjoittamalla huutokaupattavaksi kaksi taulua, joiden tuotto menee lyhentämättömänä lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Meidän jokaisen pieni teko voi olla toiselle mielettömän suuri apu!

Jenni Koponen

Olen Emma ja olen 17-vuotias. Opiskelen Savonlinnan Taidelukiossa toista vuotta. Olen harrastanut kuvataidetta pienestä asti ja sen ansiosta olen päässyt Taidelukioon. Toivon, että kuvataide liittyy jollain tavalla tulevaan ammattiini. On hyvä, että Savonlinnassa on HaTTu ry:n kaltainen järjestö, joka auttaa lapsia ja nuoria harrastusten kanssa.

Eeva Kososen, taiteilijanimeltään Ieppo,  1970 -luvulla maalaamat kukka-asetelmat.

Savonlinnan Romanilähetys ry:n lahjoitukset huutokauppaan

YKSITYISHENKILÖIDEN LAHJOITUKSIA HUUTOKAUPPAAN